BÉRLŐI HÁZIREND

Köszönjük, hogy a MagNet Közösségi Házat választottad programod helyszínéül!

A Ház és a programod zavartalan megtartása érdekében ismerd meg Házirendünket!

A bérlői házirend előírásainak betartása mindazon személyekre kötelező érvényű, akik a MagMet Közösségi Háztól termet bérelnek, illetve valamely bérlő vendégei, programjának résztvevői, továbbá akik a termekben, vagy azok előterében, illetve a Ház közös használatú helyein (folyosó, lépcsőház, lift) tartózkodnak!

ÁLTALÁNOS

1. A Bérlő felelős azért, hogy az általa aktuálisan használt helyiség befogadóképességénél több embert nem enged be a programjára. Ezen feltétel nem betartásából eredő bármilyen baleset, egyéb probléma a Bérlőt terheli, és a továbbiakban kizárja a Házban való újabb bérlés lehetőségét. (A maximális létszámra vonatkozó információk a Ház weboldalán megtalálhatók.) 

2. A Bérlő minden esetben köteles egy személyt megnevezni, aki felelős a program során a Házirend betartatásáért, és jogosult a terem kulcsának átvételére.

3.  Ha a Bérlő reklám céljából szeretne programjával kapcsolatban hirdetést elhelyezni a Közösségi Házban, akkor 1 db, maximum A/4-es méretű plakátot van lehetősége leadni a Recepción, mely ezt követően a vezetőséggel egyeztetve kerülhet ki a Ház hirdetőtáblájára. A folyosók és a termek falaira plakátot, szórólapot, stb. kérjük, ne ragassz!

4. A termek megfelelő beosztásához, és az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében, a teremfoglalásnál a Bérlőnek jeleznie kell, ha a tervezett programja hangosabb, mint egy átlagos beszélgetős előadás.

5. Azoknál a programoknál, amikor szőnyeg vagy babzsák van a teremben, kérjük a cipőket a termen kívül hagyni, vagy a teremben az ajtó mellett, a padlón elhelyezni!

6. A biztonság érdekében kérjük, hogy a termek kijáratait ne torlaszolják el! 

7. Kérjük, a termekben ételt, és nem zárható palackból italt ne fogyassz! Kivétel ez alól az előre egyeztetett catering.

8. A program befejeztével, a terem elhagyásakor a Bérlő/programtartó végzi és ellenőrzi a villany és a fűtés/hűtés lekapcsolását, az ablakok bezárását.

9. A Bérlő/programtartó feladata a terem elhagyását követően a bérelt terem ajtaját bezárni, a terem kulcsát a Ház Recepcióján leadni. A kulcsok semmilyen esetben sem vihetőek ki a Házból!

10. Az épület egész területén tilos a dohányzás! Dohányzásra kijelölt helyet a bejárat mellett, a kertben találnak a vendégek. A tűzvédelmi szabályzatnak megfelelően tilos minden fajta nyílt láng használata, beleértve mécsesek és gyertyák gyújtása, továbbá bármilyen pirotechnikai eszköz használata! Tilos a Házba gyúlékony anyagot vagy éghető folyadékot behozni! 

11. A Bérlő köteles a teremre és az egész épületre előírt tűz-és balesetvédelmi előírásokat betartani, valamint a termet rendeltetésszerűen használni. Az épület elektromos rendszerére (konnektoraiba) csak sértetlen, jó minőségű elektromos eszközök csatlakoztathatóak, ide értve a magnók, elektromos illatosítók, laptopok és telefonok, stb. kábelei és töltői. Hosszabbítót további hosszabbítókkal megtoldani tilos! 

12. Bármilyen rendellenesség esetén kérjük, értesítse a Recepciót (8:00-20:00) vagy a Portaszolgálatot (0:00-24:00)! 

13. Üzemelési időszakban a Recepción rendelkezésre áll elsősegély doboz. 

14. Bármilyen kiürítés (tűz vagy bombariadó) esetén az épületet a lépcsőházakon keresztül kell elhagyni, követve a menekülési nyilakat. Tűz esetén a lifteket használni tilos! 

15. A teremben és a folyosón elhelyezett személyes tárgyakért és kellékekért felelősséget nem vállalunk. Talált tárgyakat a Recepción 1 hónapig őrzünk meg.

16. Ha a Bérlő cateringet szeretne, a Házban működő Étteremtől megrendelheti: catering@maghazetterem.hu, +36-20-373-49-93 (8:00-16:00). A cateringet az Étterem dolgozói készítik elő a teremben.  A teremben kizárólag abban az esetben lehet catering, ha a program nem szőnyeges vagy babzsákos. Ebédrendeléssel kapcsolatban is a Házban működő Éttermet lehet keresni. A Közösségi Házban az étel-és italforgalmazás kizárólag a MagHáz Éttermet illeti meg. 

17. A be-és átrendezések miatt hétköznap a minimális terembérlési idő 2 óra a 20 nm-esnél nagyobb termek esetében, valamint 3 óra a legnagyobb, Hamvas konferenciatermünk esetében. Ha a Bérlő 1 órás programot tervez, akkor is fizetendő a 2, illetve a 3 órás terembérleti díj.

18. Hétvégén a minimális terembérlési idő 6 óra a 20 nm-esnél nagyobb termek esetében. Ha a Bérlő ennél rövidebb programot tervez, akkor is fizetendő a minimális bérleti díj.

19. A Közösségi Ház minden nap 8 és 22 óra között tart nyitva. A terem kulcsát legkorábban 8 órakor lehet felvenni, a program maximum 21:30-ig tarthat. 

BERENDEZÉS

20. Az elektronikai eszközök (CD lejátszó, projektor, erősítő, stb.) elmozdításából és nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért a Bérlő anyagilag felel.

21. Hangfalakra és műszaki berendezésekre italt, poharat, tányért biztonsági okokból kérjük, ne helyezz!

22. A terembe szükséges berendezés és eszköz igényedet kérünk, hogy legkésőbb a programod megkezdése előtt 7 nappal küldd el a megküldött megrendelő kitöltésével, vagy írd meg a teremberles@magnethaz.hu e-mail címre!

FIZETÉS

23. A bérleti díj összegéről a foglaláskor állapodunk meg, külön kalkuláció alapján. A bérleti díjakra vonatkozó információk itt érhetőek el.

24. A Bérlő első bérlés alkalmával a bérleti díjat a Közösségi Ház pénztárába a terem bérlésének megkezdése előtt rendezi személyesen, minden további bérlés esetén átutalással is van lehetőség fizetni, a közös megállapodásnak megfelelően. Készpénzes számla esetében a teljesítés dátuma a számla kiállításának dátumával megegyezik.

25. A lefoglalt terem a bérlés kezdete előtt 15 perccel foglalható el, illetve a program vége utáni 15 perccel hagyandó el. Ez a plusz 30 perc a terem előkészítésére és elhagyására szolgál. Ennek megfelelően a kulcsot a program előtt 15 perccel lehet felvenni a Recepción, és a program után 15 percen belül várjuk vissza.

26. Amennyiben a programot az előzetesen lefoglalt időn túl fejezi be a Bérlő, köteles arra az időszakra utólag késedelmi díjat fizetni, melyet időarányosan az adott bérlés feltételeivel számolunk. A programnak akkor van vége, amikor a Bérlő leadja a kulcsot, és aláírja az időpontot a kulcsos füzetben.

LEMONDÁS, MÓDOSÍTÁS FELTÉTELEI:

– a foglalt időpont előtt 14 naptári napnál korábban történő lemondás esetén a bérleti díj 0%-a fizetendő;
– a foglalt időpont előtt 8-14 naptári nappal történő lemondás esetén a bérleti díj 25%-a fizetendő;
– a foglalt időpont előtt 4-7 naptári nappal történő lemondás esetén a bérleti díj 50%-a fizetendő;
– a foglalt időpont előtt 0-3 naptári nappal történő lemondás esetén a bérleti díj 100%-a fizetendő.

Amennyiben program előtt 14 naptári napon belül módosítja a Bérlő a teremigényét kisebb teremre, változatlanul az eredetileg foglalt, nagyobb terem díját kell fizetni.

Terembérlést, módosítást és lemondást kizárólag írásban fogadunk el!

Terembérléssel kapcsolatban munkatársunk áll rendelkezésre hétköznap  a teremberles@magnethaz.hu e-mail címen. Az e-mailek feldolgozását beérkezési sorrendben végezzük, ami több napot is igénybe vehet.

Frissítve: 2019. október 5.