Dr Schwab Richárd:

Szó esik a velünk élő “jó” és “rossz” baktériumokról, autoimmun betegségekről, a mitokondriumok jelentőségéről, az egészséges bélflóráról, helyes táplálkozási szokásokról, életmódváltásról és az egészséges életről.

 

 

Pályafutását Pap Ákos Professzornál kezdte, majd külföldi tanulmányutakon több évet töltött Bécsben, Baselben és Londonban. Jelentős tapasztalatokat szerzett a gyógyszerjelölt-vegyületek preklinikai és klinikai fejlesztésében, néhai Kéri György Professzor munkatársaként. Alapító és igazgatósági tagja az Oncompass Medicine cégnek, mely bevezette a klinikai gyakorlatba az onkológiai betegségek személyre szabott kezeléséhez a daganatok molekuláris jellemzését.

Szakmai fókuszában az anyagcsere és autoimmun gyulladásos betegségek mellett a neurológiai kórképek és a mikrobiom kapcsolatának transzlációs kutatása és gyógyítása áll. A budapesti MiND Brain-Gut Center alapítója.  A kutató, gyógyító munkája részeként részt vett az Endoexpert gasztroenterológiai csoportpraxis tagjaként az Affidea Bank Centerben létesült endoscopos laborjának fejlesztésében és itt végez endoscopos beavatkozásokat.

A legújabb BiomTeam nevű startup cégében speciálisan képzett dietetikus team segíti online platoformon, több országban a mikrobiom alapú célzott kezelések megvalósulását a rutin betegellátásban.