Teret adunk

 

a programjaidnak, legyenek azok kulturális projektek, képzések, önismereti csoportok, konferenciák, workshopok vagy épp beszélgetések. Emellett magunk is rendszeresen szervezünk olyan saját eseményeket, amelyek tágítják és színesítik a résztvevők látókörét.
Mindehhez az Andrássy út egyik legszebb palotájában kínálunk változatos, kényelmes és minden technikai igényt kielégítő helyszínt 11 különböző méretű és hangulatú helyiségben.

Úgy gondoljuk, hogy kell egy tér, amely egyszerre ad otthont a társadalom jobbítására szolgáló,  fenntarthatóság alternatíváit hirdető kezdeményezéseknek, kulturális és önismereti programoknak, éppúgy, mint céges rendezvényeknek és konferenciáknak. Ezért 2009-ben létrehoztunk egy olyan nyitott, befogadó közösségi házat, ahol értékteremtő programoknak adunk teret a MagNet Közösségi Bank támogatásával.

Szeretettel várunk akár résztvevőként, akár programszervezőként, akár jóganadrágban, akár öltönyben, akár gyermekkel, akár a kutyáddal, akár egy előadásra, akár csak egy teára érkezel, akármikor. : )

A Közösségi Házban 14 teremben zajlanak a programok, a különböző művészeti eseményeknek és koncerteknek pedig a Belső Udvarunk és a HAMVAS konferenciaterem ad helyet.

Ha termet bérelnél nálunk, nézz körül itt.

A MagHáz Étterem, Büfé és Terasz velünk egy épületben vegetáriánus és hagyományos konyhával, házi süteményekkel és teakülönlegességekkel vár mindennap. A programodhoz catering szolgáltatást is kínál, melyről itt kapsz tájékoztatást.

Egy szuper helyszínt keresel szülinapi zsúrra? Vagy programra jössz hozzánk és szeretnéd, hogy amíg te feltöltődsz, ő is jól érezhesse magát? A Gyerekszobánk csodás környezetben vár rengeteg játékkal, gyerekprogramokkal, igény esetén folyamatos gyermekfelügyelettel. Gyerekprogramok és bérlés infó itt.

Munkatársaink

Csányi Adrienn​terembérlés-vezető
teremberles@magnethaz.hu

Endrődiné Hosszú Annamária

irodavezető
office@magnethaz.hu

Jóvér Henrietta

recepciós
info@magnethaz.hu

Meiszterics Tárnoki Csilla

recepciós
info@magnethaz.hu

Mórocz Kriszta

recepciós, terembérlés-koordinátor teremberles@magnethaz.hu

Sarlai Béla

gondnok, teremberendező

Tímár Éva

teremberendező

Redő Dániel

igazgató

Pányi Krisztián

teremberendező

Az épületről

Az egykori Pallavicini-palota története

Az épület 1883-85 között épült Petschacher Gusztáv tervei szerint a Pallavicini család számára historizáló-neoreneszánsz stílusban. Az Andrássy út Körönd utáni szakaszának egyik legreprezentatívabb épülete.

A Pallavicini Palotát,  Pallavicini Sándor őrgróf építtette. A telket a család 1874-ben a várbeli Sándor-palota tulajdonjogáért kapta cserébe, az utcai bámészkodók főúri palotának vélhették, ám az valójában nem volt más, mint luxusbérház. Csupán eleganciájában, impozáns méreteiben, és lakóiban különbözött az eddig látott bérházaktól. A bérpalota két kapujából, illetve főlépcsőházából nyílóan szintenként egy-egy, összesen tizennégy lakással bírt.

Pallavicini Sándor diplomata volt, ezért kevés időt töltött a házában, mégis összeköttetései révén előkelő bérlőket szerzett magának. A híres Batthyány és Széchenyi családoknak is laktak itt leszármazottjai. A hatalmas palotában emeletenként mindössze két-két lakás volt, mindegyik egyenként tizennégy szobából állt. Mivel azonban két lépcsőház épült a palotába, ezért minden lépcsőházból csak egy lakás nyílt emeletenként. A palota főhomlokzatával, belső tereivel a genovai, milánói érett cinquecento építészetét idézte fel a tervező, Petschacher Gusztáv.

A második világháborúban súlyosan megsérült az épület, melyet a helyreállítás során kívülről igyekeztek tökéletesen helyreállítani. Az akkori szocializmus miatt azonban a belső teret átalakították, és csökkentették a lakások méretét. Az épület sokáig irodaházként működött, a Hídépítő Rt. székhelyeként. Ma egy újabb renoválást követően itt foglal helyet a MagNet Közösségi Bank Zrt. központi fiókja és irodái az épület jobb szárnyában valamint a MagNet Közösségi Ház a bal szárnyban.