EMMA Műhely – KISGYEREKKEL – 05.03

Rekettye terem
05.03

10 és 13 óra között:

Milyen kisgyerekes anyának / nőnek lenni?
Miként bánik a társadalom a kisgyerekes anyákkal / családokkal?
Mire van szükséged kisgyerekesként?
Mi segítene? 

 

A résztvevők számát 15 főben határoztuk meg, ezért arra kérünk benneteket, hogy mindenképpen időben regisztráljatok.  Ha regisztráltatok és nem tudtok részt venni, jelezzétek nekünk az info@emmaegyesulet.hu  címen.
Facebook esemény linkje: t.ly/qXe6
Regisztrációs link: http://t.ly/fnoH

Facilitátorok:

Kérdezni szoktátok, hogy lehet-e babákat, kisgyerekeket hozni a Műhelyre? Lehet. Mindig az anyákra bízzuk, hogy eldöntsék ezt a kérdést. Ti ismeritek a legjobban a gyereketeket, ti tudjátok ezt eldönteni.

 

Pár szó EMMÁRÓL:

➡️ Az EMMA Egyesület (https://emmaegyesulet.hu  )az anyaság témáján keresztül kapcsolódó, cselekvő és aktív női közösség. Munkánk és működésünk minőségét a tudatosan vállalt értékeink határozzák meg.

➡️ Egyéni és közösségi szinten is támogatjuk az anyákat, az EMMA segélyVonalat (https://emmaegyesulet.hu/emma-vonal/  ) ingyenes zöld számon lehet elérni, szülés előtt és után. Támogató sorstárscsoportokat szervezünk, közösségi dúlaszolgálatot biztosítunk rászoruló anyáknak Alsózsolcán, humanitárius programunkban a menekült anyákat segítjük.

➡️ Segítőként, szakemberként és sorstársként, elsődlegesnek tartjuk, hogy a nők szüléssel és anyasággal kapcsolatos szenvedéstörténetei elbeszélhetőek legyenek. Ez azt jelenti, hogy egyéni és társadalmi szinten is teret és elismerést kapjanak. Mindenki, aki meghallgatja vagy elolvassa az anyák valóságáról szóló történeteket, egyben tanúvá is válik. Az anyák történeteinek meghallgatása és elismerése a tanúságtétel, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nők visszakaphassák szülés- és élettörténeteiket.

➡️ EMMA olyan tereket és közösségeket hozunk létre, ahol anyaként megtapasztalhatjuk, hogy a nők között közvetített tudás óriási kincs. Megtapasztalhatjuk azt, hogy a kölcsönös támogatás, a valahová tartozás részvételt is jelent.

 

Felhasznált kép: Bill Owens, Courtesy Etherton Gallery, Tucson.