Gyermekpszichodráma csoportok indulnak 5-7 évesek számára – 10.04

10.04-től

Szerda reggelenként 8.20-9.30 között:

A gyermekpszichodráma foglalkozások során a gyerekek az általuk választott szerepeket játszhatják el a közösen megalkotott mesékben, az átélést elősegítő jelmezekbe öltözve. Az alkalmakon a rajzolás, közösségépítő, zenés, mozgásos játékok is teret kapnak. A csoportot szívesen ajánljuk minden gyereknek, annak pedig különösen, akinek valamilyen érzelmi, beilleszkedési, viselkedési nehézsége van (pl. szorongás, indulatkezelési vagy kapcsolatteremtési problémák). A gyermekpszichodráma foglalkozások lehetőséget adnak a belső feszültségek oldására, valamint segítik az élethelyzetből fakadó krízisek feldolgozását (pl testvér születése, válás, költözés, iskolakezdés). A módszer egyszerre alkalmas érzelmi elakadások korrekciójára, ugyanakkor a társas, kapcsolati készségek további erősítésére is.

 A foglalkozások október folyamán kezdődnek, megfelelő létszám meglétekor pontosítunk (minimum 5 gyereket várunk, a maximális létszám 7 fő).

A 2023/24-es tanév során körülbelül 25 alkalmat tervezünk, legkésőbb május végéig. A csoport elindulását megelőzően minden gyerekkel és szülővel találkozunk.  Az első szülőkonzultáción átbeszéljük, hogy mely területen szeretnék a gyermek fejlődését, milyen problémára keresnek megoldást.

A csoportok az első néhány alkalom után lezárulnak, azaz a tagok stabilizálódnak: azokkal a gyerekekkel visszük végig a tanévet, akik elköteleződnek. A rendszeres részvétel és az állandó tagok fontosak a biztonságos légkör szempontjából, amelyre a gyerekeknek szükségük van a fejlődéshez, kibontakozáshoz.

 A csoport ketten vezetjük, Bittó Piroska és Jámbor Jolán (tanácsadó szakpszichológusok és képzett gyermekpszichodráma vezetők).

Jelentkezés Bittó Piroskánál:
piroska.pszi@gmail.com
0620-240-9434

Kérjük, hogy jelentkezéskor emailben küldje el a gyermeke adatait: név, születési dátum, iskola, osztály, szülő telefonszáma, és a jelentkezés okát, röviden összefoglalva.