“Ki viszi át a popzenét?” – Fórum a könnyűzene és a pedagógusképzés viszonyairól – 02.07.

Juhar terem
02.07

A Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja által korábban szervezett „Könnyű zenét vinni az iskolákba?” című fórum egyik központi kérdése volt: mit kellene tenni ahhoz, hogy a könnyűzene legalább úgy lehessen jelen a közoktatásban, mint a sport, a képzőművészet vagy a komolyzene. Sokféle válasz született, amelyek egy része ugyanabba az irányba mutatott: a pedagógusok, a pedagógusok képzése, segítése felé.

Ezért döntöttünk úgy, hogy folytatva a diskurzust, 10 és 16 óra között három, a könnyűzene és a pedagógusok viszonyát feszegető témát járunk körbe rövid felvezető előadásokkal, és az adott témában értintett szakemberekkel folytatott beszélgetéseken.

Témáink:

„Nem várunk holnapig?” – Az ének-zene szakos tanárképzés helyzete és jövője

„Hogyan mondjuk el?” – A könnyűzene jelenléte a pedagógusképzésben

„Nehéz arra menni?” – A könnyűzene lehetőségei a pedagógus-továbbképzéseken

 

A fórum előadásait és panelbeszélgetéseit ezúttal is közvetítjük a Hangőr Egyesület Facebook oldalán felületein, illetve előérhetővé tesszük a poptanitas.blog.hu oldal. Mert továbbra is hiszünk abban, hogy a könnyűzene éppúgy segítheti a tanulást, mint ahogy a könnyűzenét használó iskola segítheti az iparág fejlődését. Ez a kölcsönhatás és egymásrautaltság azonban csak úgy válhat hasznossá, ha ismerjük és értjük egymást. Ehhez pedig beszélgetések és közös gondolkodás kell. Ezért hívtuk életre a „Ki viszi át a popzenét?” című fórumot.