Kiállítás: VERS/KÉP + KÉP/ZENE címmel

04.29-ig

Örömmel tudatjuk, hogy a Magnet Közösségi Ház ad otthont az április hónapban megtekinthető közös kiállításunknak, melynek átfogó címe VERS/KÉP + KÉP/ZENE

Az anyag két nagyobb egységből áll össze: Wallace Stevens amerikai költő Tizenháromféleképpen a feketerigóról” c. versfüzére alapján készült képvers sorozatunk látható majd a belső udvarban, Dezső „Budapest táncoló lépcsőházai” c. sorozata pedig stílusosan a lépcsőházban kap helyet. Néhány további képversünkegészíti ki az anyagot.

A megnyitó április 5-é, pénteken, 17h-kor kezdődik, melyen Szoboszlai Lilla táncművész közreműködik.

A szervezők bemutatása:

Borsovszky Éva, műfordító
Célom, hogy néhány kortárs angolszász költő műveit megismertessem a magyar olvasókkal. Közülük is egyik kedvencem Wallace Stevens imagista költő, akinek „Tizenháromféleképpen a feketerigóról” c. versfüzérét remekül lehet közvetíteni kép/vers formátumban.

Tóth Dezső, digitális grafikus
A digitális kollázs eszközeivel feszegetem az asszociációs játék határait. A „Budapest táncoló lépcsőházai” c. sorozatommal 150 éves városomat köszöntöm.

Ötven éves ismeretségünk a középiskolai évekre nyúlik vissza, a képversek készítésével egymást inspiráljuk, miközben istenien szórakozunk.

Reméljük, a végeredmény az érdeklődőknek is tetszeni fog!