Visszatérés Indiába – rekord döntés kétkeréken

04.25

49 óra alatt sikeresen teljesítette, és a valaha volt leggyorsabb idővel meg is nyerte Szőnyi Ferenc az Indiát hosszában átszelő 3700 km-es versenyt Kashmirtól Kanyakumariig, India hóval fedett hegyeitől az óceánig.

Racemachine 14 napja van úton, összetett idővel magasan meg is nyerte az őrült K2K futamot.

Az Indiai élményekről, motivációjáról fog beszámolót tartani a nevezett időpontban.

 

1964-ben született, Komáromi vállalkozó, 4 lánygyeremek édesapja. 43 évesen kezdett sportolni, 2008-ban indult első duplaironman-jén. 2009-ben megnyerte a mexikói tízszeres ironmant, és év végén ő lett az ultratriatlon kupasorozat győztese: a világbajnok. 2010-ben megnyerte a 20x-os ironmant, 2013-ban a világon másodikként
teljesítette a 30x-os ironman távját, elérte a sportág csúcsát. A szédületes iron távok mellett számos más extrém versenyen is rendszeresen remekel: kétszer nyerte meg Indiában a Himaláján a Hell Race-t, kétszer teljesítette az Amerikát átszelő Race Across America versenyt, és a görögországi Spartathlont is. Több országos és világrekord is fűződik a nevéhez, például Le Mans-ban a Bugatti pályán felállította a 24 órás kerékpárverseny magyar rekordját 757 km-el. Versenynaptárában rendszeresen helyet kapnak hazai hosszútávú futó, kerékpáros és triatlon versenyek is, külföldön válogatott extrém versenyeken vesz részt.