MagNet Egészség Stand-Up – 02.25

02.25

ELŐADÁSOK – WORKSHOPOK – MÉRÉSEK – KIÁLLÍTÓK

Az I. Egészség Stand-Up napunk a testi és lelki egészségünkről fog szólni, s mindenről, ami ehhez kapcsolódik:

A Csak a Mentes partnerei is színesítik a napunkat, BeMer méréssel, illetve mint kiállítók, rengeteg finomsággal és persze rendkívül egészséges dolgokkal: ételek, nasik, italok, étrendkiegészítők, tészák, lisztek, natúr kozmetikumok, kencék, stb.

Magyar Vöröskereszt állapotfelmérési lehetőségek elemei:  vérnyomás-, pulzus-, véroxigén-, vércukor-, koleszterint szint-, testsúly-, testzsírszázalék-, testtömeg-index (BMI)-, EKG (WIWE szívdiagnosztikai eszközzel mért) értékek meghatározása. Látásélesség ellenőrzés, valamint dietetikai-táplálkozási tanácsadás és gyógytorna személyes tanácsadás.

Velünk lesznek a Beauty Masters alapítói és találsz nálunk Moni Deli’ght therapy – állapotfelmérő masszázsperceket Deli Mónival , indiai fejmasszázst Angival és EWS mérést.

JEGYEK

Országosan elismert előadóinktól hallgathattok előadást:

   

Dr. Schwab Richárd – Gasztroenterológus

Belgyógyász, gasztroenterológus. Pályafutását Pap Ákos Professzornál kezdte, majd külföldi tanulmányutakon több évet töltött Bécsben, Baselben és Londonban. Jelentős tapasztalatokat szerzett a gyógyszerjelölt-vegyületek preklinikai és klinikai fejlesztésében, néhai Kéri György Professzor munkatársaként. Alapító és igazgatósági tagja az Oncompass Medicine cégnek, mely bevezette a klinikai gyakorlatba az onkológiai betegségek személyre szabott kezeléséhez a daganatok molekuláris jellemzését.

Szakmai fókuszában az anyagcsere és autoimmun gyulladásos betegségek mellett a neurológiai kórképek és a mikrobiom kapcsolatának transzlációs kutatása és gyógyítása áll. A budapesti MiND Brain-Gut Center alapítója.  A kutató, gyógyító munkája részeként részt vett az Endoexpert gasztroenterológiai csoportpraxis tagjaként az Affidea Bank Centerben létesült endoscopos laborjának fejlesztésében és itt végez endoscopos beavatkozásokat.

A legujabb BiomTeam nevű startup cégében speciálisan képzett dietetikus team segíti online platoformon, több országban a mikrobiom alapú célzott kezelések megvalósulását a rutin betegellátásban.

Dr. Buda László Ph.D. – Lelki egészség

Orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, az Ultrarövid Terápia és a SzomatoDráma módszerek megalkotója, a „Mit üzen a tested?” és a „Mit üzen a lelked?” sikerkönyvek szerzője, két tizenéves lány édesapja.

A SzomatoDráma egy egyszerű, játékos, könnyen elsajátítható, kreatív önismereti módszer, 4-6 résztvevő számára. Arra a megfigyelésre alapul, hogy sokszor a múltbeli sérüléseink, elakadásaink, sémáink és az ezekből fakadó fájdalmas érzéseink irányítják életünket, és e lelki sebek idővel életvezetési nehézségek, kapcsolati problémák és testi tünetek, betegségek formájában is megnyilvánulhatnak.

Az Ultrarövid Terápia egy gyors, mély, hatékony egyéni konzultációs módszer. Gyors, mert egyetlen másfél-két órás (személyes vagy online) találkozásról beszélünk. Mély, mert azzal és csak azzal foglalkozunk, ami a leglényegesebb, és ezt olyan intenzíven tesszük, amennyire lehetséges. Hatékony, mert ebben a rövid időkeretben igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépések tenni a vágyott változás felé.

Paksi András – Hatékony légzés és hidegterápia

Oxygen Advantage oktató, Wim Hof Módszer instruktor és Buteyko Módszer tréneri vizsgával is rendelkezik. Magyarországon az egyetlen, aki mindhárom, számos klinikai tanulmány által is bizonyítottan működő légzésmódszer hivatalos oktatója.

András számos hazai és nemzetközi cég, illetve professzionális sportoló munkáját segíti évek óta. Munkájával 15 éven át támogatta beteg, illetve magánéletük, életvitelük vagy munkájuk következtében túlterhelt emberek gyógyulását, regenerációját. 25 éves szakmai múlttal rendelkező coach, üzleti tréner és életvezetési tanácsadó. Elhivatott önfejlesztő.

Dr. Hermann Gábor – Mosoly és egészség

Fogszabályozó szakorvos, alvásfogorvos, az elmúlt 20 évben a fogazat és az egész test működési kapcsoltát kutatja. 

Ennek kapcsán fejlesztette ki azt a módszertant, melyben a fogszabályozási eltéréseket azok összefüggéseiben kezeli. Ugyancsak ezen az összefüggéseken alapul az állkapocs ízületi terápiás módszertan, az alvászavarok kezelésében alkalmazott fogászati alvásjavítás és a sport teljesítményfokozó fogazati sínek készítése.

A fogászati kezelések mellett egy gyógytornászokból, logopédusokból álló team vezetője, elmélyült a Mind-Body Medicinában és az alvásjavítás érdekében kifejlesztett egy 4 hetes életmód programot S-Leap néven, amit cégek és magánszemélyes számára is tart.

Marton Melinda – Testtudatos táplálkozás

Okleveles táplálkozási tanácsadó, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója és a Testtudatos táplálkozás, Testtudatos életmód, Gluténmentes kisokos, Gluténmentes Ünnepi Receptek könyvek írója.   

2013 óta vezeti a Mindenmentes Főzőiskoláját. Tematikus főzőtanfolyamain és online képzésein többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes sütés-főzés, fermentálás, cukormentes befőzés, tej- tojás- húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és modern konyhatechnológiai eljárások.

A táplálkozástudomány területén belül a fő szakterülete az ételtársítás, hogy mit mivel társítsunk helyesen. Megalkotta a testtudatos táplálkozás rendszerét, mit, mivel, mikor, mennyit, hogyan együnk. Több kiemelkedően sikeres elméleti képzést is kifejlesztett, úgy mint a Testtudatos táplálkozás I-II. és a Tudatos Ételtársítás.

Kutasi Kelly – Egészséges sport

Élete teljes egészét a sport határozta meg. 4 éves sem volt még, amikor szertornászként kezdtett el mozogni, majd 17 éves korában az edzői pályát választotta. 9 különböző fitness termet vezetett és minden nap az a motiváció hajtja, hogy másokkal is megszerettessem a mozgást.

Ez lesz ugyanis a kulcs a hosszútávú sikereinkhez. Mindenki szeretne egészséges, fitt és karcsú lenni. De mindezt csak akkor érhetjük el, ha megtaláltuk a számunkra megfelelő mozgásformát. Hogy hogyan csináljuk? Beszélgessünk róla!

 

Magyar Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének kiemelkedő küldetése az egészségtudatos életmód népszerűsítése, oktatása és az egészség védelme. Az Otthoni Szakápolási Szolgálatunk munkatársai, akik a betegellátás területén is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, részt vesznek számos programon és rendezvényen egészségügyi szűrőprogramokkal.

Egészségvédelmi programunk célja a prevenció, betegségek megelőzése, valamint az egészségtudatos életvitel előmozdítása, beleértve a táplálkozásra való odafigyelést és a rejtett betegségek felismerését. Az Otthoni Szakápolási Szolgálat szakdolgozói mellett együttműködünk ápolókkal, dietetikusokkal, gyógytornászokkal és lelkes önkéntes segítőinkkel.

Célunk a rejtett tünetek és betegségek minél korábbi felismerése és hatékony megelőzése a közösség egészségének javítása érdekében.

Masters Beauty

A nyitással az volt a célunk, hogy egy olyan egyedi, közeget hozzunk létre, ahol “hazaérkezés -érzése” van a vendégeinknek, ahol szeretettel várják egy támogató közegben. Hisszük, hogy a nők szépségének és sikerének kulcsa az egyediségükben rejlik, mi pedig azt szeretnénk megmutatni nekik, hogyan juthatnak el minél könnyeben a legszebb, önazonos önmaguk felé.Minden ma divatos eljárás elérhető nálunk, de ezeket úgy alkalmazzuk, hogy maximálisan az egyéni adottságokhoz alakítjuk őket, nem pedig az arcot alakítjuk a divathoz.
Tabi Tünde- kozmetikus mester, orvosi pigmentáló, sminktetováló, Adrienne Feller szépségterapeuta
Toldi Dorka- kozmetikus mester, sminkes, sminktetováló, Adrienne Feller szépségterapeuta, szempilla stylist

Moni Deli’ght therapy

Shiatsu japán masszázsnak a szakmai hátterét a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) adja az 5 elem rendszerre épülő akupresszúrás pontok és meridiánok által. Szemléletük holisztikus, egységes egésznek tekintik az embert, mind önmagában, mind a környezetével is. A gyógyítást úgy fogjuk fel, mint a világ rendjének az őrzését, azaz a hozzánk fordulóval a benne természetszerűleg ott lévő öngyógyító potenciált igyekszünk megtámogatni, hogy megerősödve, önbizalmát és stabilitását visszanyerve egy fenntartható életvitelt alakítson ki.

Indiai fejmasszázs Angival

Indiában az emberek évezredek óta ismerik és alkalmazzák azokat a módszereket, amellyel megóvják testi egészségüket és szellemi frissességüket. Ilyen kezelési mód a fejmasszázs, amely az Ayurvéda által javasolt egyszerű és igen hatásos módszer. Gyógykrémeket, olajokat is használ a bőr ápolására. A precíz, lágy mozdulatsoroknak a relaxáló hatása mellett, méregtelenítő, alvásjavító, feltöltő funkciója is van. Az arcunk és a fej egyes területeinek masszírozása az akupresszúrás pontokon keresztül elősegíti a vér és a nyirok áramlását, nem csak a fejen, hanem a meridiánokhoz tartozó szervekben is, így vajójában minden alkalommal az egész szervezettel és hatékony működésével foglalkozunk. –  Zavesiczki Angéla Executive coach, Lélek-erő specialista

Gyermekhíd Alapítvány – részvételeddel őket támogatod

A Gyermekhíd Alapítvány 2017-ben jött létre azzal a céllal, hogy érzelmi biztonságot nyújtson gyermekotthonban élő gyermekek számára, támogassa a gyermekvédelem szociálpolitikai beágyazottságát és előmozdítsa a társadalom felelősségvállalását. A gyermekek folyamatos mentorálásával olyan minőségi kapcsolatok létrehozását és gondozását segítjük, amelyek garantálják a gyermekek számára a fejlődési lehetőséget, és ezáltal egy kiegyensúlyozott felnőttkor biztonságát.
Jövőképünk egy olyan társadalom, amiben a családjukból kiemelt gyermekek minden  támogatást megkapnak a gyermekvédelmi rendszer, a nevelési-oktatási intézmények és a társadalom oldaláról, amely hozzásegíti őket ahhoz, hogy biztonságos kapcsolatok kialakítására képes autonóm felnőttekké válhassanak.

 

Jegyárak: 2024.01.25-ig elővételben 4.500 Ft, majd a rendezvény napjáig 5.500 Ft.

A MagNet Egészség Stand-Up nyereségének 50%-ával a Gyermekhíd Alapítványt TÁMOGATJUK!