Anya jól van (?) konferencia – 05.23

05.23

Konferencia az anyai kiégés prevenciójára és megsegítésére

A Femcafe, az Emma Egyesület és P&A Productions közös szervezésében.

Sok édesanya küszködik a rá nehezedő terhekkel, szerepekkel, melyeket a társadalom rájuk kényszerít, de nem feltétlenül azonosulnak velük. Sokan nem mernek beszélni róla. Hiszen a közgondolkodás szerint egy anya erős, és mindig jól van, akkor is, ha nem… Nincs elég figyelem azon, hogy mentálisan és életük egyéb területein elég jól legyenek az édesanyák ahhoz, hogy megnyugodva tudjanak helytállni számtalan szerepkörükben.

Ma, 2024-ben minden korábbinál nagyobb szükség van rá, hogy a sok irányból érkező nyomás alatt önmagukat elveszíteni hajlamos nők, anyák mentális, lelki egészségére, a róluk való gondoskodásra és az öngondoskodás fontosságára felhívjuk a figyelmet. Konferenciánk maga egy felkiáltójel: szeretnénk segíteni, elindítani egy párbeszédet, szakmai előadásokkal alátámasztani, milyen fontos az egész család számára is, hogy az anya jól legyen. A kiégés mindannyiunkat érint, a mindenkinek megfelelni próbáló nőket, anyákat különösen. Előzzük meg, tegyünk érte együtt, hogy jól legyenek az anyák, és így a gyerekek és a családok is. Segítsünk együtt azoknak, akiket az anyai burnout érint.

PROGRAM:
16:00 felvezetés: Szajki-Vörös Adél (újságíró, forgatókönyvíró) „Így égtem ki, és így éghetünk ki”
16:10 -16.40 „Az anyai kiégés a segítői oldalról” – Az anyai segélykérések tendenciái, az anyák jelen helyzete a statisztikák tükrében, előadás: Malonyai Eszter (EMMA Egyesület)

16:40-17:10 szünet

17:10 – 18:00 Kerekasztal-beszélgetés: “Az anyaság napos, illetve kiégett oldala” – Társadalmi érzékenyítés, szakmai összefogás: beszélgetés az anyai burnout legégetőbb aspektusairól
Peller Mariann (műsorvezető) – moderátor, Kerekes Viktória (life coach)
Vida Ági (kismama blog, babalélektani szakértő), Dr. Szijjártó Linda (pszichológus, szervezetfejlesztő), Werner-Tóth Zsuzsi (anyai kiégés specialista, mombalance.hu), Malonyai Eszter (EMMA egyesület)

18:50-18:10 szünet

18:10 -18:40 “Segítség, anya lettem!” – A kiégéshez vezető út, a burnout tünetei, megelőzése, öngondoskodás és terápiás lehetőségek, előadás: Stumpf Zsuzsanna (személyiségfejlesztő terapeuta)

18:40 – 19:10 szünet

19:10 Beszélgetés: Jakupcsek Gabriella (újságíró, médiaszemélyiség), beszélgetőpartner: Szajki-Vörös Adél
„Az anya és az idő” – Hogyan kerüljük el a kiégést, ha relatíve későn válunk anyává, és miként strukturáljuk jól az időt a mindennapokban az “életben maradáshoz”

A szünetekben a témához kapcsolódó kiállítók standjait lehet megtekinteni.

(A műsorváltozás jogát fenntartjuk.)

JEGYEK:
3900 Ft áron a tixa.hu oldalon vásárolhatók:https://tixa.hu/anyajolvan_konferencia

A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb könyvéből, a “Gyerekek és kütyük – Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?” című könyvből 5 db-ot.