RituálTánc intenzív mozgásmeditáció

Juhar terem
hétfőnként

A RituálTánc intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kísér. A módszer alapja az asztrológiai évkör, amelyen hetente, hétfőnként végig utazunk. Minden hónapban az aktuális állatövi jegyhez kapcsolódó élet témákkal foglalkozunk a RituálTánc műhelyeken. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz kapcsolódnak. A mozgásmeditáció több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba. Olyan univerzális témákkal dolgozunk, amelyek mindenkit érintenek, kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül.

A RituálTánc bevezet a testünkkel való tudatos, örömteli és felszabadult kapcsolódásba. A különböző ritmusok és zenei stílusok hullámaira hangolódva erőlködés nélkül találunk vissza testünk érzékeléséhez, az ösztönösséghez és a természetességhez.
A program érdekessége, hogy szokatlan és izgalmas gyakorlatokkal segíti a saját testünkkel való ismerkedést, testünk elfogadását, és elindít a másokkal való kapcsolódás felé is. Segít meghaladni szokásos, sztereotíp reakcióinkat, kimozdít szerepeinkből, felfrissíti életenergiánkat.
Lehetőséget nyújt arra, hogy rendszeresen összhangot teremtsünk testünk és lelkünk között, miközben szellemünk új inspirációkkal töltődik fel.

A RituálTánc módszerét Berkes Szofi Judit, holisztikus mentor fejlesztette ki és tanítja, és 2006 óta rendszeres és kiforrott programként van jelen a szabad táncok palettáján. A Magnet Ház már hosszú évek óta ad otthont ennek a programnak.
https://ritualtanc.com/kozelgo-tancok/