RituálTánc intenzív mozgásmeditáció

Juhar terem
hétfőnként

18:30 és 21:00 óra között:

A RituálTánc intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. A módszer alapja az asztrológiai évkör, amelyen hetente, hétfőnként végig utazunk. Minden hónapban az aktuális állatövi jegyhez kapcsolódó élet témákkal foglalkozunk a RituálTánc műhelyeken. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz kapcsolódnak. A mozgásmeditáció több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba. Olyan univerzális témákkal dolgozunk, amelyek mindenkit érintenek, kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül.

Az eredmény – összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés,
mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.

A RituálTáncon nincs koreográfia, nem tanulunk új mozdulatokat, hanem hagyjuk, hogy a testünk felszabaduljon, és úgy mozogjon a zenére, ahogy jól esik. Az aktuális téma felvezetése után kezdődik a mozgásmeditáció. Olyan ez, mint egy belső utazás, ahol imaginációs hívóképekkel és szimbólumokkal is dolgozunk. A folyamatba bele vannak építve olyan bodywork gyakorlatok is, amelyek segítik az adott téma feldolgozását.

Ennek a módszernek a különlegességét az adja meg leginkább, hogy természetes könnyedséggel vezet át mélységeken és magasságokon, és nyújt bepillantást a lényünk minden rétegébe.

Sokféleképpen lehet használni a módszert. Lehet csak egy jót táncolni, levezetni a feszültséget, stresszt és lelazulni. De lehet egyfajta önismereti folyamatként is tekinteni rá. Segít abban, hogy találkozzunk önmagunkkal és abban is, hogy a többiekkel egy más módon, sokkal őszintébben és felszabadultabban kapcsolódjunk össze.

 

A RituálTánc módszerét Berkes Szofi Judit, holisztikus mentor fejlesztette ki és tanítja, és 2006 óta rendszeres és kiforrott programként van jelen. A Magnet Ház már hosszú évek óta ad otthont ennek a programnak.
weboldal:
https://ritualtanc.com/kozelgo-tancok/