Ingyenes filmvetítés a MagNet Bank barátainak – 04.13

Hamvas terem
04.13

Április 13-án 18:00-tól a Saját Erdő – beszélgetések Nádas Péterrel című portréfilm vetítésére és az azt követő beszélgetésre invitálunk. Az est házigazdája: Veiszer Alinda.

 

A Saját erdő rendhagyó portré Nádas Péter íróról. A filmben egy fegyelmezett, reflektív ember beszél az élet néhány, mindannyiunk számára fontos jelenségéről, mint az ökológiai katasztrófa, az öngyilkosság, a szerelem és a kultúra. Monológját a gombosszegi táj asszociatív képei kísérik, otthonáról, kertjéről, a közeli erdőről és az élővilágról – Laurie Anderson New York-i avantgárd művész ihletett zenéjével. Egyszerre természetfilm és irodalmi portré, amely egy különösen bizonytalan időszakban tárja elénk egy elmélyült gondolkodó kétségbeeséstől és agressziótól mentes, határozott üzenetét.

A film alapját egy többnapos beszélgetés képezi, amit Simonyi Balázs filmkészítő-ultramaratonfutó és Kalmár Melinda történész készített.

A film megvalósítását a MagNet Bank támogatta.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességének korlátossága miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben párral érkezel, külön regisztrációban rögzítsd részvételeteket.