LEMangURIA

Kankalin terem
kéthetente csütörtökön

LEMangURIA Tudatos Tánc a Jelenlét Művészete
Táncmeditáció, Önismeret, Testtudatosság, Éber jelenlét az áramlásban

,, Nincs jó vagy rossz mozdulat, csak igaz van, vagy hamis. ​ÉletTáncod magad járod!”

Részvételi díj: 4,000.- forint

Időpontok kéthetente csütörtökönként 18-20 óra közt:
Március 9, 23
Április 6, 20,
Május 4, 18.
Június 1, 15, 29
Július 13, 27
Augusztus 10, 24.

 

www.lemanguria.hu

A LEMangURIA® holisztikus mozdulatművészet testtudatos figyelmet igénylő, rögtönzött, szabad mozdulatok általi improvizációt alkalmazó táncos módszer.

Segíti a cselekvő jelenlét (szabad tánc) általi belső inspirációkkal mozgósított kreatív energiák felszabadítását. Az önkifejezés, az ember személyes történetének integrálódása a világ változásaihoz. Hiszen minden mozgásban van, minden pillanat újat hoz, és a mozdulati nyelv sajátságos átélése által válik nyilvánvalóvá a flow élmény, az egyensúly, a harmónia.

2000. évben született meg a módszer, és 2003. évben kelt életre a LEMangURIA® Közösség, mely úttörő módon, a magyar kultúra és szellemi örökség kincseire építkezve, holisztikus szemléletű mozdulatművészeti közösségként határozta meg önmagát. A tánc világában járatos szakemberek, sportoktatók, egyéb támogató jellegű tevékenységet folytatók, a LEMangURIA szemléletet közvetítve közösségi műhelyeket hoztak létre az ország számos területén, és országhatáron kívül is.

A LEMangURIA® szemlélet és módszer létrehívója Semsei Angelika humánfejlesztő, író, közösségfejlesztő, rekreációs szakember. 2013-ban jelent meg LEMangURIA ÉletTánc c. könyve. 2018-ban kiemelt országos szakmai díjat vehetett át közösségi, nevelő munkásságáért. Oly tanító, akinek gondolatai, tanításai, az ember önvalójához találásához új nézőpontokat, rejtett szellemi ösvényeket képes megnyitni, és ehhez oly módszert alkotott, mely a mindennapokban való megélésekhez valódi segítséget képes nyújtani.

Célunk a mozgáskultúra és a mindennapi mozgás, a tudatosság és a harmóniával teljes élet közötti kapcsolat feltárása, kutatása, erősítése, az inspirációkból születő önkifejezés kreatívan alkotó világának átélése, megjelenítése.